Buitenlandse kaas

Buitenlandse kaas is heerlijk bij de borrel of als nagerecht. Maar heel veel kazen zijn ook prima in de keuken te gebruiken voor diverse gerechten. 

Tips en Tricks voor een smaakvol kaasassortiment:

- Hoeveel kaas heb je nou eigenlijk nodig?

kaas als nagerecht: ga uit van ongeveer 100-150 gram per persoon

Kaas bij de borrel: ga uit van ongeveer 200-250 gram per persoon

- Zorg voor een gevarieerd assortiment: frisse kaas (jonge geitenkaas), zachte kaas ( witfora), rijpe zachte kaas (roodflora), harde gerijpte kaas, blauwaderkaas.

- Serveer er diverse broodsoorten en kaasdippers bij. Maak het geheel af met verse noten en druiven.

- Port en rode wijn wordt vaak geschonken bij een "kaasplankje" maar er zijn heel veel andere wijnen die voor een (betere) smaaksensatie zorgen... Wat dacht u van een heerlijke Portugese Moscatel!!! Of een mooie zoete dessertwijn met nog frisse zuren zoals de laat geoogste gros manseng uit sud-ouest Frankrijk .... 

 

 

Sorteer op
Sorteer op

Winkelwagen

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2017 - 2020 PROEF! Culinair | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.