Buitenlandse kaas
Buitenlandse kaas is heerlijk bij de borrel of als nagerecht. Maar heel veel kazen zijn ook prima in de keuken te gebruiken voor diverse gerechten.
Tips en Tricks voor een smaakvol kaasassortiment:
- Hoeveel kaas heb je nou eigenlijk nodig?
kaas als nagerecht: ga uit van ongeveer 100-150 gram per persoon
Kaas bij de borrel: ga uit van ongeveer 200-250 gram per persoon
- Zorg voor een gevarieerd assortiment: frisse kaas (jonge geitenkaas), zachte kaas ( witfora), rijpe zachte kaas (roodflora), harde gerijpte kaas, blauwaderkaas.
- Serveer er diverse broodsoorten en kaasdippers bij. Maak het geheel af met verse noten en druiven.
- Port en rode wijn wordt vaak geschonken bij een "kaasplankje" maar er zijn heel veel andere wijnen die voor een (betere) smaaksensatie zorgen... Wat dacht u van een heerlijke Portugese Moscatel!!! Of een mooie zoete dessertwijn met nog frisse zuren zoals de laat geoogste gros manseng uit sud-ouest Frankrijk ....
- Membrillo (kweeperen)
De beste kaasbegeleider!
- kaasconfituur "naranja"
Heerlijk bij verse kaas, jonge geitenkaas of een jonge manchego
- kaasconfituur "higo"
Heerlijk bij geitenkaas, boerenbrie, en oude kaas
- kaasconfituur "membrillo"
Heerlijk bij roodflora, blauwader en harde kazen
bezorgen / afhalen
Wij bezorgen alleen in de gemeente Boxtel.
Bestellingen vóór 8.00 uur op dinsdag tot en met zaterdag, kunnen standaard dezelfde dag tussen 12.00 uur en 18.00 uur afgehaald worden in de winkel of worden, indien u voor bezorgen heeft gekozen, tussen 18.30 uur en 20.00 uur bezorgd. Maandagen en zon- en feestdagen zijn er geen afhaal- en bezorgmogelijkheden.