Blu 61

Vorige Artikel 12 van 13 Volgende

Wanneer kaasmaker Antonio Carpenedo iets speciaals wilde doen om zijn 50 jaar huwelijk met zijn vrouw Giuseppina te vieren, deed hij dat op een manier die hij het beste kende: hij creëerde een nieuwe kaas en noemde het naar het jaar van hun huwelijk in 1961.

Deze Italiaanse blauwaderkaas wordt gemaakt in de Veneto regio door kaasmakerij La Casearia. Na een rijping van 2 maanden en meerdere malen gewassen te zijn met Raboso Passito IGT wijn, wordt de kaas vacuum verpakt, met daarop geconfijte Cranberry's en trekt de zoete smaak in de kaas. Deze unieke kaas is winnaar in de categorie "Blue Cheeses" op de competitie ALMA CASEUS 2012 en heeft een "Degree of Excellence" gekregen door Slow Food en Onaf op de competitie "INFINITI Blu 2013".

 

Melk: gepasteuriseerde koemelk

Streek: Veneto

 

Winkelwagen

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2017 - 2022 PROEF! Culinair | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.