Jambon Bayonne

Vorige Artikel 12 van 15 Volgende

De beste ham die in Frankrijk gemaakt wordt! Een echte Bayonne ham moet gemaakt zijn van varkens die in één van de drie departementen in het uiterste zuid-westen van het land opgroeien: in de Pyreneeën Atlantiques, de Hautes Pyreneeën of in Gers. De dieren worden met graan gevoerd. Het verhaal gaat dat het recept voor deze Ham meer dan 1000 jaar oud is en op tafel heeft gestaan bij onder andere de Franse Koning Henri IV. De  ham wordt ingewreven met zout uit het Adour River Basin. Dan worden de hammen met een dikke laag zout bedekt en opgeslagen in een zoutput. Daarna worden de hammen opgehangen in droogkamers (souillarde) voor een periode van 9 maanden. De ham rijpt hier op lage temperatuur. Dan wordt de ham ingesmeerd met een mix van vet en zout waardoor de ham de karakteristieke roze kleur krijgt. 

Qua smaak zit deze ham tussen een Parma en Serrano in

Winkelwagen

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2017 - 2022 PROEF! Culinair | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.