Gruyere AOP

Vorige Artikel 2 van 3 Volgende

Een wiel weegt ongeveer 35 kilo. Dit betekent dat de kaasmaker daarvoor ongeveer 400 liter rauwe melk nodig heeft. Het basisingrediënt is kwalitatief hoogwaardige melk afkomstig van koeien die in de zomer vers gras en wilde kruiden en bloemen grazen en in de winter worden gevoerd met hooi. Het gebruik van additieven is verboden. Gedurende het rijpingsproces worden de wielen met veel zorg omringd: ze worden in een pekelbad gedompeld en daarna regelmatig ingewreven met zout en water. Dankzij dit vocht ontwikkelt zich een vetachtige laag die de rijping versnelt. Dit geeft de kaas zijn unieke Gruyère-smaak. De beste kazen worden beloond met de beschermde oorsprongsbenaming AOP

Le Gruyère AOP Classic dankt zijn verfijnde, typische smaak aan de hoogwaardige rauwe melk gewonnen in de regio van de productie. In de zomer grazen de koeien weidegras en ze worden in de winter gevoederd met hooi. De know-how van de kaasmakers en affineurs zijn ook essentieel bij het maken van deze kaas. 

Winkelwagen

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2017 - 2022 PROEF! Culinair | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.